Dagens resultat från Dannero

Dannero 11/8 2019
I årets upplaga av Svenskt Kallblodskriterium hade stallet lyckats kvala in hela 6 st hästar.  Bäst ut av dessa var Byske Philip/Rikard N Skoglund som kom i mål som tvåa, endast en hals efter segrande Bäcklös Uriel som kördes av Wiktor Kylin-Blom (tränar gör Nicklas Blom). Byske Philip och Bäcklös Uriel kom båda i mål på tiden 1.25,6a/2140m vilket är nytt svenskt rekord för treåriga kallblodiga hingstar och valacker.
Guli Atom/Mats E Djuse tog femteplatsen på tiden 1.27,1 och Fräcke Prins/Jorma Kontio tog sjätteplatsen på 1.27,9g. Järvsö Tord/Örjan Kihlström, Eldborken/Magnus A Djuse och Rappjerv/Jan-Olov blev oplacerade.


Efter att Kriteriet gått startade Järvsö Fux i Svensk Travsports Guldtäcke 2019 med fina 150.000kr i förstapris. Från 20m tillägg hade Järvsö Fux, tillsammans med Örjan Kihlström, några meter att ta ikapp på startvolten. Efter att 600m av loppet gått var de ikapp fältet och färden fortsatte därefter ute i andraspår. När ledarhästen sedan galopperade på bortre långsidan tog Järvsö Fux över ledningen. In på upploppet blev han utmanad av Gullkongen och Norrlandsskott som båda kom snabbt gående ute i spåren men Järvsö Fux höll undan bra och segrade med en marginal på två längder. Tiden 1.26,0/2160m är nytt rekord för Järvsö Fux.

Matilda Persson
Foto: GirlPower HB